Informatie over coronavirus

17 maart 2020

Hieronder vindt u de laatste informatie van de gemeente met betrekking tot het coronavirus.

Laatste nieuws

Gemeentelijke belastingen

De vestigingen van Cocensus zijn tot en met 6 april 2020 niet meer voor bezoek bereikbaar. Actuele informatie vindt u op www.cocensus.nl.

Parkeren

Parkeerservicebureau Den Helder is tot 6 april 2020 gesloten. Op de website van Parkeerservicebureau Den Helder vindt u actuele informatie.

Afvalinzameling HVC

Het afval wordt opgehaald volgens de normale dienstregeling. Op de website van HVC vindt u actuele informatie over afvalinzameling.

Spreekuren wijkconciërges

De wijkconciërges houden voorlopig geen inloopspreekuur. Ook het spreekuur in de Maranathakerk gaat tot 7 april 2020 niet door. Wilt u uw wijkconciërge spreken? Bel gerust naar het algemene telefoonnummer 14 0223 (maandag tot en met vrijdag, 8.30 – 17.00 uur).

Ketenhuis/Veiligheidshuis Den Helder

Het Ketenhuis/ Veiligheidshuis aan de Bastiondreef 4 is gesloten tot in ieder geval 6 april. Wie met spoed één van de medewerkers nodig heeft, kan contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0223 (maandag tot en met vrijdag 8.30 – 17.00 uur).

Jongerenpunt Willemsoord

Het jongerenpunt op Willemsoord is gesloten tot in ieder geval 6 april.

Noodverordening COVID-19

Op op 16 maart 2020 is de Noodverordening COVID-19 vastgesteld. Met deze noodverordening geeft de veiligheidsregio de maatregelen vanuit de Rijksoverheid voor ons gebied vorm. In de bekendmaking vindt u meer informatie en de noodverordening.

Dit kunt u zelf doen

De belangrijkste maatregelen die u kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was uw handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Schud geen handen en geef geen zoenen.
  • Blijf thuis als u verkoudheidsklachten krijgt.
  • Afstand houden van elkaar in de winkels.

Meer informatie

Vervolg

We volgen de ontwikkelingen rond het coronavirus op de voet. Als daar aanleiding toe is, komen we met nieuwe informatie op deze pagina. Houd u ook onze Facebookpagina en Twitter in de gaten.

Help elkaar

Zorg goed voor elkaar, help je naaste, bijvoorbeeld door boodschappen voor de deur van je zieke buurvrouw of buurman te zetten.

bron: Gemeente Den Helder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *