Dames Basketbalvereniging Den Helder

Adres: Sportlaan 58, 1782 ND Den Helder Tel: 0223-615992

Basketbalteams van U10 tot en met U20 en dameseredivisie. Voor prestatiegerichte en recreatieve basketbalmogelijkheden, een fijne sfeer en een heel goede jeugdopleiding!

In 1936 werd de Helderse Atletiek Vereniging (H.A.V.) opgericht. In de decennia daarop volgend werd deze vereniging uitgebreid met steeds meer takken van sport,zoals volleybal, zwemmen, handboogschieten, schoonspringen, tafeltennis en waterpolo. Ook werd de basketbalsport toegevoegd. In 1948 werd voor de eerste keer deelgenomen aan de plaatselijke basketbalcompetitie. De bestuurlijke zeggenschap over al deze uiteenlopende takken van sport lag nog steeds bij het HAV-bestuur.
In 1972 werd voor een andere constructie gekozen. H.A.V. werd de Sport Vereniging Noordkop. Dit was een echte combisportvereniging, met een algemeen hoofdbestuur en daaronder voor iedere tak van sport een eigen afdelingsbestuur. In de tweede helft van de zeventiger jaren ontstonden er scheuren in de combivereniging. Als eerste trad de Reddingsbrigade uit de S.V.
Noordkop. Korte tijd later bleken de verschillen tussen ambitieuze afdelingen zoals tafeltennis en basketbal en het hoofdbestuur onoverbrugbaar.
Om de financiën gelijke tred te laten houden met de ambities is het noodzakelijk om sponsors te werven, en de naam van de vereniging de sponsornaam te laten worden. Binnen de combivereniging was dit laatste niet mogelijk. Een vereniging kan nu eenmaal niet meerdere namen hebben. Dit leidde ertoe dat een aantal afdelingen als een zelfstandige vereniging verder ging. In 1981 ontstond Albert van Zoonen Cracks Noordkop en in 1984 was Doppeldouche Den Helder de
opvolger. Inmiddels, sinds 1983, spelen de dames in de eredivisie. Beiden deden dit met veel ambitie en wederom kwam het budget onder druk te staan. Nu ging het vooral over de verdeling tussen de dames en de heren. Dit leidde, in goed overleg, tot een nieuwe breuk, met als resultaat een heren- en damesvereniging, die elk een sponsornaam aan hun vereniging konden verbinden. Zo ontstonden voor de damesbasketbalvereniging de namen Amiga, KDH-Stars, Rapid Service, NUVA en Den Helder.
In 1999 zijn de heren en dames toch weer samengegaan om in Den Helder Topbasketball voor heren en dames te realiseren. Daaruit ontstonden de namen Conesco en Cape Holland. Deze samenwerking hield echter geen stand. Sinds 2005 opereert de vereniging wederom zelfstandig. Er volgden diverse jaren onder de namen Yellow Bike en HLB Accountants. Op dit moment is de verenigingsnaam BV Den Helder.
Onderscheidingen
De diverse jeugdteams weten ieder jaar goed te presteren en hebben diverse Hoord-Hollandse en Nederlandse titels binnen gehaald voor de vereniging. Het dameseredivisieteam is 14 keer landskampioen geworden, 7 keer bekerkampioen, en diverse keren winnaar van de final four.

Meer informatie via: www.denhelderbasketball.nl

Beoordeel deze pagina

Gemiddelde score 2 / 5. Aantal beoordelingen: 1

Nog geen beoordelingen.

Deel uw ervaring op social media.

Jammer dat je deze pagina niet goed vind

Vertel ons wat beter kan

Vertel ons wat beter kan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *