Parade op de Kade

Wanneer:
9 juni 2019 @ 13:00 – 20:00
2019-06-09T13:00:00+02:00
2019-06-09T20:00:00+02:00
Waar:
Fort Westoever
Westoever 1 1785 PB Den Helder
Kosten:
Gratis
Contact:
Stichting Vrienden van Den Helder

Een nieuw evenement dit jaar op 1e Pinksterdag van de Vrienden van Den Helder is Parade op de Kade. Een waar spektakel voor het hele gezin!

 

Op zondag 9 juni 2019 is het terrein van Fort Westoever, thuisfront van de Helderse Jongens, omgetoverd tot festivalterrein waar in Americana stijl diverse acts te zien zullen zijn. De entree is gratis en u kunt zodoende diverse muzikale acts zien. Daarnaast is het mogelijk voor een klein prijsje een strippenkaart te kopen. Hiermee kunt u verschillende kleine theateracts bezoeken die over het terrein verspreid zijn. Neem een lekker hapje of drankje tussendoor en laat u ondertussen vermaken door het straattheater wat op het terrein rondloopt.

 

Een kleine impressie van wat er in de theatertjes te zien gaat zijn:

 

De heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, net groot genoeg om een mens mee af te schieten, maar of de tent daar ook groot genoeg voor is…Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over de absurde en hilarische personages en de relatie tussen mens & vogel. Ondeugend, grappig, spannend; maar altijd intiem en liefdevol. Nieuw Lef brengt Jesus’ Miracle Lab en The Funny Freak show. Respectievelijk een zogeheten ‘godswonder op wielen’ en een hilarische familievoorstelling met een extra satirisch laagje voor volwassenen. Straattheater vindt u in de vorm van Goochelaar Henry van Circusschool ‘De Hoogte, een straatgoochelaar met veel humor. Maar ook Americana band Granddad Daniel, die door het publiek loopt met hun vrolijke muziek.

Qua muziek vindt u diverse Americana acts die een mix zijn van rock en folkmuziek. In duo’s zoals de Two Alley Rats, maar ook grotere bands zoals Jeffrey Halford & The HealersFlatland Folks, Yorick van Norden en als uitsmijter The Royal Hillbilly Club. Deze Club overgiet hits van alle soorten en maten met een flinke lading Hillbilly blue Grass en country en vuurt deze met de snelheid van een op hol geslagen stoomtrein op de mensheid af. Van Bon Jovi tot Britney Spears en van Radiohead tot Motörhead. Met The Royal Hillbilly Club wordt het gegarandeerd een feestje waar de cowboyhoeden de lucht in vliegen! Yippiee Ya-Yee!

 

Kortom, de Vrienden bieden u een dag vol plezier. Voor groot en klein, jong en oud, voor elk wat wils!

 

Nog een kleine tip: parkeergelegenheid zal zeer beperkt zijn, dus wij raadden u aan om te voet of lekker op de fiets te komen!

 

1E PINKSTERDAG – ZONDAG 9 JUNI – AANVANG 13.00 UUR – LOCATIE FORT WESTOEVER – TOEGANG GRATIS – THEATER KNIPKAART 2 voor €5 of 4 voor €10

 

Programma:

 

TWO ALLEY RATS

 

Duo dat op geheel eigen wijze een mix van stevige rock en folk speelt.

 

JEFFREY HALFORD & THE HEALERS

 

 

Overgevlogen uit California. Speelt met zijn band energieke maar bovenal vermakelijke liveshows.

 

YORICK VAN NORDEN

 

Foto Jos van den Broek

 

Op de sixties en seventies geënte tijdloze pop, een waar feest van melodieën en tekst.

 

FLATLAND FOLKS

 


 

Swingende (Ierse) Folk, Country & Rock. “Whip your withes, split your folks, here are the Flatlandfolks”

 

THE ROYAL HILLBILLY CLUB

 

 

Overgiet hits van alle soorten en maten met een flinke lading Hillbilly Blue Grass en Country en vuurt deze met de snelheid van een op hol geslagen stoomtrein op de mensheid af.

 

GRANDDAD DANIEL

 

 

Vrolijke meerstemmige Americana gedurende de pauzes.

 

JESUS MIRACLE LAB

 

 

In dit godswonder op wielen beleef je het beste uit je leven nog een keer in één minuut. Wie er “gewoon” in gaat komt er “buitengewoon” weer uit.  Een hemelse metamorfose die je totaal vernieuwd.

 

FUNNY FREAK SHOW

 

 

Wilde dieren zijn verboden. Culturele subsidies stopgezet. Zij hebben een oplossing voor dit probleem gevonden. U bent getuige van de allereerste verplichte openbare sollicitatieronde tot circusclown voor langdurig werkelozen.

 

MEES

 


Foto Billy-Jo Krul

 

Gevleugelde vertellingen. Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over absurde en hilarische personages. Muziektheater over de relatie tussen mens & vogel, van kippendijtjes en paradijsvogels tot hopeloze laagvliegers en jaloerse haantjes.

 

BOMBARDO

 

Foto Hanny Damwichers

 

De heren hebben een heus kanon dat net groot genoeg blijkt om een mens mee af te schieten. Hedendaags theater met een knipoog naar het kermistheater van vroeger.

 

GOOCHELAAR HENRY – CIRCUSSCHOOL DE HOOGTE

 

Tussen het publiek door de humoristische straatgoochelaar Henry van Circusschool “De Hoogte”

 

Bron: www.vriendenvandenhelder.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *